qawah, wachten.

Door dr. K.D Goverts

Er is in het He­breeuws een prachtig woord, het woord voor hoop, qawah, dat eigen­lijk wachten betekent. Van qawah is ook het woord tiq­wah (hoop) af­komstig. We hebben van vader ook wachten geleerd. Het woord qawah houdt verband met het woord qaw, dat koord be­tekent. Het woord tiqwah heeft trouwens ook de betekenis van ‘koord’. Het is ook het koord dat Rachab daar in Jericho uit het venster heeft gehangen, het rode koord. Het woord qawah betekent dus wachten, maar ook ver­bin­­den, zoals een koord twee zaken met elkaar verbindt. Dus de mens die wacht, mag ook ervaren dat hij verbonden wordt met Hem. Wij hebben onze kleine draadjes, zoals het web van een spin. Wij hebben de draden van dat web dat geweven wordt, het web van ons leven, maar dat wordt omvat en ombonden door de kabel van Gods liefde. God legt zijn kabel, zijn koord van liefde, om ons zwakke web heen. Wachten betekent om­bonden worden. Paulus zegt ook: ik wil niet ontbonden worden, maar laat ik dan maar ombonden worden. God legt de kabels van zijn liefde, het weefgetouw van zijn ontferming om de draadjes van ons zwak­ke le­ven heen.

 

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *