Kerst

Door dr. K.D Goverts

Mijn voorstel is dat we voortaan het woord Kerst niet meer gebruiken. Of we maken onderscheid: het woord Kerst hanteren we voor alles wat niet het wezen van het feest raakt. Voor het wezen van de zaak reserveren we het woord: Christusfeest. Dat is het woord voor de ingewijden. Misschien helpt dat om wat helderheid te verschaffen. Want straks weet niemand meer waar men het over heeft. Immers, het woord Kerst is een eigen leven gaan leiden, alsof het een soort dochteronderneming is.  Ons motto zij: terug naar de oorsprong. Naar de oorspronkelijke betekenis: Christus wordt geboren in ons. Geboren in Bethlehem: maar Bethlehem, dat wil zeggen: broodhuis en dat broodhuis is ons innerlijk. Daar worden wij gevoed, daar wordt de verborgen mens gesterkt, daar krijgt het Christusgeheimenis gestalte.

 

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *