De mirt is beeld van de nieuwe mens

Door dr. K.D Goverts

De mirt is een prachtig beeld van de nieuwe mens. Het Hebreeuwse woord voor mirt, hadas, vinden we terug in de naam Hadassah, de oorspronkelijke naam van Esther. In plaats van dorens en distels staan daar mirten; in plaats van machten staan daar mensen. Dit is het teken dat door God wordt opgericht. Met dit teken eindigt Je­saja zijn zang die hij aanhief ter ver­troosting van het volk in ballingschap. Mirten vormen het teken Gods. We weten uit Openbaring 12 dat het teken in de hemel de gemeente is. Als er mirten staan in de woestijn, dan is de woestijn ge­nezen.

In ieder geval is dan het genezingsproces op gang gekomen. De mirt is een altijd groene heester met donker glimmende bladeren en sneeuwwitte, geu­ren­de bloe­men.

 

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *