Beter dan wijn is uw liefde

Door dr. K.D Goverts

In Genesis 1 lezen we steeds: “En God zag wat Hij gemaakt had en het was goed, tov”  Als de zesde scheppingsdag daar is zegt God: “Het was zeer goed” En het Hooglied begint met het woord beter: “Beter dan wijn is uw liefde”  {Hl.1:1}.
Het Hooglied gaat dus verder daar waar het scheppingsverhaal op­­houdt. Het scheppingsverhaal eindigt met: zeer goed. Na de schep­ping komt de openbaring, want je hebt drie dingen in dit verband: schepping, openbaring en verlossing. De schepping gaat tot zeer goed en de openbaring begint met beter. Wat is beter dan ‘zeer goed’?  …. de liefde!

Alles wat God gemaakt heeft, was zeer goed; maar als je nu een per­soon­­lijke liefdesband kan krijgen met Hem, dan is dat nog be­ter! Dat is ook wat in Psalm 63 staat:“Beter dan het leven is uw genade”

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *