Het Boek van de Hoop.

Door Joop Neven

Het Boek der Boeken is doortrokken van beloften. Het is doortrokken van de Hoop. En Hoop is in de Bijbel altijd positief. Hoop is zekerheid over de toekomst. Als je de Schrift leest, dan zijn er veel redenen om te hopen en om gelukkig te zijn maar er is nooit één reden om te vrezen voor God. Soms zijn er de tranen van verdriet, van vreugde, van beproeving. In dit alles is Hij ons nabij. Wij zijn omsloten door God. We komen van God vandaan, en je gaat naar God terug. Dat is de Hoop die in ons is. Dit leven is het preludium op wat komt, namelijk: het beste komt nog. In deze Schepping is heel wat, dat niet in overeenstemming is met de oorsprong. Dat is de gebrokenheid van de Schepping. Als je om je heen kijkt naar al het leed en verdriet, dan kan je alleen maar uitzien naar het uiteindelijke herstel. Dan zal God zijn alles in allen, dan zal Hij ook alle tranen van de ogen afwissen. Alles wat gebroken is, zal Hij heel maken. Zo zal het gebeuren, zo zal heel de wereld weten, wie de Vader is. Want de liefde en barmhartigheid van God kent geen einde. Alles is volbracht. Deze boze eeuw {aioon} heeft maar één ding nodig, namelijk de genezende liefde van de Vader. Dat is de Hoop die wij koesteren.

 

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *