De wraak van Jozef 

Door dr. K.D Goverts

In het verhaal van Jozef zie je zo mooi, wat de Bijbel onder wraak ver­staat. En ze zetten zich neer om BROOD te eten {Gen.37:25}. Het NBG heeft het woord brood helaas weggelaten. De broeders van Jo­zef willen brood eten zonder hun broeder. Door de geschiedenis heen heeft men dat altijd weer geprobeerd. Brood eten, terwijl je broe­­der in de put zit. De broers van Jozef hebben hun brood­voor­zie­ning in de put gegooid. En dan is de wraak, dat ze uiteindelijk met hangende pootjes in Egypte komen om aan de verworpen broeder om brood te vragen. Gods wraak bestaat uit brood! Jozef zette het zijn broers betaald; hij betaalde met brood. Dat is een motief door de Schrift heen: bij de verworpen broeder moet je je brood halen. Maar dan wel zo, dat je ook bij die verworpen broe­der tot inkeer komt. Jezus, als het brood des levens, werd ook de verworpen Broeder.

M­aar alle stammen der aarde zullen over Hem weeklagen {Op.1:7}. Hij zal er­kend worden als de verworpen Broeder, die ze doorstoken heb­­­­ben. Dat is dan een gezegende weeklacht. Op het moment, dat de mens gaat wee­klagen, komt hij thuis. Op het moment dat ze huilen, zijn ze bij God. Huilen kan genezend werken. Tranen openen poor­ten. En za­lig zijn de treurenden.

 

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *