Wist u dat?

Elk oog zal Hem zien

Zie, Hij komt met de wolken en elk oog zal Hem zien, ook zij, die Hem hebben door­stoken; en alle stammen der aarde zullen over Hem wee­klagen. Ja, amen” {Opb.1:7}. En dat is niet op de televisie. Je hoort mensen wel eens zeggen: daarom heeft God ons nu de TV gege­ven en de satellieten; nu kan elk oog Hem op hetzelfde moment zien. Maar God heeft onze uitvindingen niet nodig om zijn plan te vol­­voeren. Als Hij komt, dan komt Hij niet voor de toeschouwers, voor de kij­kers, maar toch: “Elk oog zal Hem zien”. Soms worden teksten getrokken in de sfeer van de techniek en zegt men: Het staat er toch in Daniël 12:4: De kennis zal vermeerderen. Daarom heb­ben we nu een magnetron, een koelkast en computers. Dan denk ik: als er staat ‘de kennis zal vermeerderen’, dan is dat in de bijbel al­tijd de kennis van God.

Kennen is jada’ in het Hebreeuws en dat is niet zomaar een beet­je the­oretische kennis of technische kennis, maar dat is het ken­nen van Hem, dat is het kennen van de Torah, dat is het kennen van God en van zijn hart.

 

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *