Een gebed met het alfabet

Er is een verhaal over een jongetje, dat verdwaald was in een bos. Hij kon de weg naar huis niet meer vinden. En toen dacht hij, staande in dat oneindige labyrint van bomen, wat moet ik nu doen? Zijn vader had hem altijd geleerd: als je in nood bent, moet je bid­den. Maar hij stond daar maar en hij zag al die bomen en hij kon met de beste wil van de wereld geen gebed meer bedenken. Toen opeens kreeg hij een ingeving, zoals misschien met name een kind dat gegeven kan zijn. Hij ging staan op een open plek in dat eindeloze bos en ging de letters van het alfabet opzeggen. Het was een Joods jon­getje, dus hij zei het Hebreeuwse alfabet op. Hij zei: Here God, ik kan geen gebed bedenken, hier hebt U de letters van het alfabet, wilt U er een gebed van maken? En zo vond hij, zegt het oude verhaal, de weg te­rug naar huis. Als je geen gebed meer weet, neem dan de letters van het alfabet.

 

 

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *