Alwat de Heere doet, is gegraveerd in Zijn Wezen.

Door dr. K.D Goverts

De Torah is Zijn eeuwig woord, gegrift in steen, gegrift in de harten van Zijn ge-liefde volk. Kohlbrugge zei: ge kunt de Torah op drie manieren lezen: als aan-klacht: wat doet zonde kennen. Of: als spiegel: nu ge een kind van God zijt ge-worden, nu is dit het leven der dankbaarheid.

De derde manier van lezen is: ge leest de Wet, de Torah als een belofte. Er staat immers: Gij zult…. Dat is toekomende tijd, niet wat de herziene Statenvertaling heeft: u moet. Neen, duizendmaal neen. Gij zult…. dat is: vanuit Christus, vanuit Zijn Geest, zult gij niet meer stelen, Mijn rechten zult gij doen, Mijn inzettingen zult gij bewaren.

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *